Freelance trainer - PRINCE2 en MSP

PRINCE2 Trainer sinds 2002

Als ervaren project-/programma manager heb ik vooral mijn sporen verdiend in de herstructurering van falende projecten. Met name in zeer politieke omgevingen leverde mijn aanpak resultaten op. Uiteraard leveren deze situaties veel leerpunten op. 

In 2002 werd ik in de gelegenheid gesteld om een PRINCE2 Practitioner training te volgen, gegeven door een vooraanstaande Britse trainer. Later in 2002 heb ik een trainerscertificering doorlopen bij dezelfde Britse trainer.

Vanaf 2002 was ik APMG Approved PRINCE2 Trainer.

MSP Trainer sinds 2005

In 2005 besloot ik mij te verdiepen in (strategisch) programmamanagement. Gesponsord door een kleine, maar zeer vooraanstaande Britse consultancy/trainingsorganisatie, behaalde ik mijn MSP Advanced Practitioner certificering. Enige maanden later werd ik met succes opgeleid tot MSP (Managing Successful Programmes) trainer, ook weer gesponsord door deze zelfde consultancy. 

Vanaf 2005 was ik APMG Approved MSP Trainer.

Waar ook ter wereld

Als trainer ben ik actief geweest in vrijwel geheel Europa en daarbuiten. Naast Nederlands ben ik uitstekend in staat om mijn trainingen in het Engels te leveren.

Naast trainingen in Nederland, heb ik ook zeer veel trainingen verzorgd in Engeland, België en Duitsland. Maar ook in de rest van Europa ben ik actief geweest. Van Ierland en alle andere delen van het Verenigd Koninkrijk tot Oekraïne en Roemenië. Van Noorwegen tot Spanje, Zwitserland en Oostenrijk.

Maar ook buiten Europa: ik heb trainingen verzorgd in landen als Egypte, Kazakstan, Bangladesh en Kenia.

Nairobi

Mijn (her)certificeringen:

Een overzicht van mijn (her)certificeringen treft u hier aan (volg de link).

Bent u namens een trainingsorganisatie op zoek naar een toptrainer?

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook: +31 (0) 651 33 42 58

'Voornaam' is verplicht
'Achternaam' is verplicht
Vul a.u.b. een geldig e-mail adres in

PRINCE2 Trainer

In 2002 werd ik in de gelegenheid gesteld om een PRINCE2 Practitioner training te volgen, gegeven door een vooraanstaande Britse trainer. 

Later in 2002 heb ik een trainerscertificering doorlopen bij dezelfde Britse trainer. Vanaf 2002 was ik APMG Approved PRINCE2 Trainer.

Mijn aanpak als PRINCE2 trainer is gebaseerd op de volgende principes:

  1. Een training moet plezierig zijn voor de deelnemers.
  2. Begrip werkt; onthouden meestal niet.
  3. PRINCE2 levert wijze lessen op; de Principes zijn daarbij de kapstok.

Lees verder...

MSP Trainer

In 2005 besloot ik mij te verdiepen in (strategisch) programmamanagement. Gesponsord door een kleine, maar zeer vooraanstaande Britse consultancy/trainingsorganisatie, behaalde ik mijn MSP Advanced Practitioner certificering. Enige maanden later werd ik met succes opgeleid tot MSP (Managing Successful Programmes) trainer, ook weer gesponsord door deze zelfde consultancy. Vanaf 2005 was ik APMG Approved MSP Trainer.

Aanpak en stijl

Een MSP trainer dient, in mijn perceptie, zich vrijwel volledig te richten op Leiderschap, Visie, Benefits management (Baten management) en Stakeholder Engagement; het omgaan met belanghebbenden.

Een MSP trainer zich moet veelal coached opstellen. Daarbij is het van het grootste belang dat gebruik gemaakt wordt van praktijkvoorbeelden.

Lees verder...

Trainer evaluatie

Een door mij gegeven training gevolgd? Een evaluatie wordt zeer op prijs gesteld.